internet modem

Hoe handig is mobiel internet?

Als je al iets ouder bent (zoals ik 28 jaar hihi), dan kun je vast nog herinneren dat je vroeger niet overal internet tot je beschikking had. Als je naar de huidige technologie kijkt is het haast niet meer voor te stellen, maar het was toch echt zo.

internet modemIk herinner mij nog goed dat ik op school zat en helemaal hip was met mijn Nokia 3310. Het scherm was in zwart-wit en het enige wat je erop kon doen naast bellen en SMS’en was het spelletje Snake. Super verslaafd was ik daaraan. Tegenwoordig hebben alle telefoons internet tot hun beschikking. Ik moest vroeger nog wachten tot ik thuis was voordat ik internet kon gebruiken.

En dan mocht ik vaak maar een paar uur internetten in de avond, je moest dan namelijk nog inbellen en daar waren natuurlijk kosten aan verbonden. Tegenwoordig pak je gewoon je smartphone uit je broekzak en kunt alles opzoeken wat je maar wilt, wanneer je maar wilt. Een leven zonder mobiel internet kan ik mijzelf dan ook haast niet meer voorstellen. Met al mijn vrienden en vriendinnen heb ik contact via Whatsapp of Facebook. Maar ook als ik mijn e-mails wil controleren kan dat allemaal dankzij het mobiele internet op smartphone wat vrijwel iedereen heeft. We zijn een heel eind gekomen sinds die tijd.

Wat ik ook regelmatig doe als het lekker weer is, is werken vanaf het strand. Mijn werk staat mij toe om dit te doen, ik kan in principe overal werken met een internetverbinding. Nu ben ik regelmatig te vinden in een koffiezaakje, waar ik dan gebruik maak van de WIFI. Maar ook op het strand kan ik gewoon aan de slag. Ik deel mijn mobiele 4G verbinding van mijn telefoon gewoon met mijn laptop en ik heb internet op mijn laptop. Dit stelt mij in staat om letterlijk vanaf overal in Europa te werken. Ook als ik geen even geen WIFI tot mijn beschikking heb. Tegenwoordig kun je namelijk je bundel overal in de E.U. gebruiken, dit maakt het super handig natuurlijk! Zeker wanneer je een sim only hollandsnieuwe afsluit, super goedkoop! Ik ben zelf al een tijdje aan het kijken om over te stappen, maar ik denk dat ik vandaag het besluit genomen heb.

Tags: